maanantai 18. huhtikuuta 2016

Schmidt's Natural Deodorant


Karkkipäivän Sanni tässä vast'ikään kyseli, mikä on kosmetiikan innostavin tuoteryhmä? Yksi innostavimmista on minulle ehdottomasti deodorantit, kaikessa arkisuudessaan :D. Siitä huolimatta, että suurin osa toimii minulla ihan hyvin, vastaan on tullut ainoastaan muutama täysin susi ja muutamia hieman epäluotettavampia tapauksia. Myös vegaanisena ja eläinkokeettomana olen löytänyt useamman toimivan (esim. Neal's Yard Remedies, Bottega Verde, Urtekram.. mieheni on todennut toimivaksi JĀSÖN-merkkisen, jonka löysin Heluna Shopista).

Eläinkokeeton ja vegaaninen yhdysvaltalaismerkki Schmidt's valmistaa deodorantteja luonnollisista raaka-aineista ja ne keräävät melkoisen paljon kehuja. Yritys aloitti yhden naisen keittiöfirmana ja kasvoi, kun kysyntä toimivalle ekodödölle oli niin kovaa. Soraääniäkin toki löytyy, joten uteliaana testasin nämäkin!

Schmidt's pakkaa dödönsä stickeihin (92 g) ja purkkeihin. Purkkeja löytyy kahta kokoa: pikkuisina vajaan 15 gramman ja täysikokoisina vajaan 58 gramman purkkeina. Kumpaakin täytyy hieman lämmittää ihon lämmön avulla, jotta ne levittyvät. Stickiä neuvotaan pitämään kainalossa hetki, jotta tuote hieman sulaa ja on helppo levittää. Purkista otetaan herneen kokoinen nokare käteen joko sormin tai vaikka spaattelilla ja levitetään käsin. Tuotteet sisältävät ruokasoodaa, jonka rakeisuus tuntuu hieman sormissa. INCI-listoissa on myös luonnonvahoja, voita ja öljyjä, mutta kainalot eivät silti tunnu tahmaisilta, enkä ole huomannut vaatteiden tahriintumista. Stickien ja purkkien INCIt ovat hieman erilaiset, mutta molemmat toimivat minulla yhtä hyvin. Mikäli välttelet alumiinia kaikissa sen muodoissa, niin näistä sitä ei löydy!

Dödöjen luvataan pitävän hajun lisäksi myös itse hien kurissa, mikä ei siis normaalisti ole deodorantin funktio. Minulla tuppaa kainalot kostumaan välillä runsaamminkin aamulla, mutta muuten saan viettää päivät kuivakainaloisena. Olen testaillut näitä myös reippaastikin liikkuessa, silti pitivät hyvin. Jännityshiki on näillekin haaste, kuten monelle muullekin luonnolliselle deolle.

Tuoksuvaihtoehdoista löytyy ihan tuoksuton, Bergamotti & Lime, Laventeli & Salvia, Ylang-Ylang & Kehäkukka ja Kataja & Seetri. Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä, joten tuoksut ovat ihanan autenttiset. Suoraan purkista haisteltuna tuoksut ovat melko voimakkaat, mutta ainakaan omaan nenääni ne eivät oikein kainaloistani kantaudu päivän mittaan :D. Jos olet eteerisille öljyille herkkä, niin ehkä tuoksuton versio sopii paremmin.

Jälleenmyyjät pääset kurkkimaan tästä, listalta löytyy esim. Ruohonjuuri, Ekolo, muutamia Life-liikkeitä yms. Esim. Biodelly-verkkokaupassa stickit ja purkit maksavat 14,30 €, minipurkit 7,70 €.

Tuotteet saatu testattavaksi blogin kautta.

6 kommenttia:

 1. Toi voidemainen kiinnostaa, olen tainnut viimeksi levitellä kainaloihin käsin Batsin sinistä, joka on kanssa tollaista voidemaista, eikä sitä levitetä suoraan pakkauksesta. Harmi, että epäilen aika vahvasti näiden pitävyyttä, kun kolme vuotta sitten tapahtui jotain, eikä mitkään deorantit ole sen jälkeen enää toimineet mulle, vaikka siihen asti ei ollut ongelmia. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä voi onneksi ensin kokeilla tuota pikkukokoa ja senkin voi antaa eteenpäin, jos käyttää spaattelilla :).

   Poista
 2. Mä vielä etsin Sitä Oikeaa ekodödöä ja nää Schmidt'sin tapaukset ovat sellaisia, mitä haluaisin testata seuraavaksi! Minulle kelpaisi jo deodorantti, joka ei petä hajun suhteen -olisi aika hienoa, jos kainalot voisivat pysyä sen lisäksi vielä kuivina. Mitä NYR:n deodoranttia olet muuten kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy! Tosiaan tuota minikokoahan kannattaa ekana testata!
   Mulla on NYR:ltä Lavender & Aloe Vera -suihkedeo.

   Poista
 3. Schmidt's on mun lemppari tällä hetkellä, juuri tuo puikkomainen. Voidemaisen onnistuin käyttämään hetkessä loppuun ja koin sen jokseenkin hankalaksi käyttää, vaikka hyviä ovat molemmat tehoiltaan.

  VastaaPoista
 4. Mä en kyllä enää uskalla kokeilla ruokasoodadödöjä, koska sain aikamoisen kainaloärtymisen Lovefreshin dödöstä :( Ja sitten se soodaton versio ei taas toiminut niin yhtään :P Olisi kiva käyttää ekodödöä, mutta en halua olla haisuli :T

  VastaaPoista